Forsiden

>> LILLESTRØM FOTBALL TEGNES I 100

[tegneserie] Folkefinansiering via plattformen Startskudd av DNB bidrar til å løfte Lillestrøms fotballhistorie i tegneserieformat.

– Kippe, Lund og Gullik skal tegnes mellom stive permer! Men før blekket spruter, trenger vi litt starthjelp. Bestill bøker signert av A-laget! Dette skriver tegneserieskaperne Øyvind Sveen og Ivan Emberland på DNBs folkefinansieringsplattform Startskudd.  Plattformen er koblet til Vipps.

I løpet av den første timen var over 10 000 kroner av målsettingen på 80 000 kroner oppnådd. Tegneserieskaperne, som også står bak OBM-stripen "8tte til 4ire", har store muligheter til å lykkes med en helt ny måte å finansiere innholdsproduksjon på.

Slik blir tengeserieprosjektet presentert på Startskudd:

  • For en klubb!

Den 3. desember 2017 ble det skrevet et nytt kapittel i LSKs stolte historie. Det lyser fremdeles i øynene til store og små på Romerike når det snakkes om Aleksander Melgalvis, Ifeanyi Mathew og Frode Kippe!

Samtidig er det en kjensgjerning at yngre fans aldri fikk se Tom Lund spille. De vet selvsagt at Tommy var verdens beste spiller, men hvor godt kjenner de Tommys driblevei til storhet, historien bak opprykket i ’75, og suksessårene som fulgte? 

Mange var heller ikke til stede da lokale figurer som Arild, Jofle og resten av det som ble Kanari-Fansen, med hese røster og fargerikt vokabular, begynte å lage liv under TV-bua på den gamle ståtribunen. Ikke alle har sett et fullsatt Åråsen nå kokepunktet etter avgjørelser i regi av Roy Helge Olsen. Opptil flere av dagens fans misset dessuten Alf "Kaka" Martinsens herjinger på 1930-tallet. Og noen har aldri opplevd en eneste dinglende fallskjermhopper i takkonstruksjonen. 

  • For en historie!

Ekte fotballkjærlighet handler om stolthet og tilhørighet. Enda bedre kjennskap til klubben og byens historie styrker disse følelsene. Vi, Øyvind Sveen og Ivan Emberland, ønsker å lage en frisk og flott tegneseriebok som tar leseren tilbake til røttene, og videre gjennom klubbhistorien helt fram til i dag. Verket vil gis ut i samarbeid med LSK. Intensjonen er å lage en morsom, spinnvill, lærerik og leseverdig bok for både unge og eldre fugler. Målet er at leserne kjenner et ekstra stikk av stolthet neste gang de passerer statuen av Tommy på Åråsen. 

  • For en gjeng!

Kanari-Fansen og supporterkulturen på Åråsen dekkes med et eget kapittel i boka, men både saftige høydepunkter og humoristiske lavmål. Vi advarer om at enkelte tribuneslitere kan finne figurer som ligner mistenkelig på seg selv i tegningene.

  • Makan til bok!

Kort oppsummert er dette et ærefullt prosjekt å gå løs på for oss. Samtidig føler vi oss brukbart kvalifiserte til oppgaven. Vi har begge “vokst opp” på Åråsen, og har laget mer enn 8000 sider fotballtegneserier for BOING.

Planen er å lansere en lekker tegneseriebok på 44 fargerike sider mellom knallharde permer i forbindelse med høstslakten av Vålerengens Idrettsforening 2. september på Fort Åråsen. 

For å gjennomføre prosjektet er vi avhengige av starthjelp til å dekke trykk- og produksjonskostnadene. Sammen med LSK har vi bestemt oss for å teste folkefinansiering her på Startskudd.no. 

Vi håper dere vil hjelpe oss ved å forhåndsbestille bøker! Gjerne i bunker. Tenk så deilig å være rekordtidlig ute med en haug jule- og bursdagsgaver allerede. Overskuddet fra boka deles mellom oss og Sportsklubben. Ja, selger vi mange nok, kan klubben kanskje hente en ny Orjinta.