Forsiden

 

Solberg-regjeringen fortsetter milliarddrysset over norsk økonomi og næringsliv. Målet er at vekstbedrifter og arbeidsplasser skal overleve koronakatastrofen.  Næringsminister Iselin Nybø vil kanalisere fem milliarder kroner til bedriftene.

 

– Flere av våre bedrifter står med ryggen mot stupet, sier Nina Solli, regiondirektør i NHO Viken Oslo. Den ukentlige undersøkelsen blant medlemsbedriftene bekrefter de dramatiske konsekvensene av koronakrisen.

 

Nødropene om hjelp fra næringslivedere landet rundt blir møtt med nye 100 milliarder kroner fra Solberg-regjeringen.  Nedstengningen av Norge som desperat forsøk på å stoppe koronasmitten har skapt et økonomisk mareritt for næringlsivet.

Forskjell på myndighetenes tiltakspakker før og nå.  OBM føyer til en fri faktafri spekulasjon om den norske cognac-gründeren Jens-Reidar Larsen ble inspirert av tiltaket.  Fakta er at han kom til Frankrike midt under spanskesyken og startet cognacbrandet i 1926.

Næringslivet blir hardt rammet av koronaviruset. Men samtidig kan bedriftslederne sette i gang flere tiltak for å redusere faren for at egne ansatte blir smittet, og at færre i samfunnet blir smittet.