Forsiden

KORONA

Her oppdaterer vi med saker relatert til koronapandemien.

PÅ´N IGJEN: "SOSIAL LOCK-DOWN"

  • Mandag 9. november 2020 er det på an igjen i Oslo.  For andre gang på åtte måneder stenges byen ned i en desperat kamp mot den nye smittebølgen.

Les mer...

:KORONABUTIKK: Smarte apputviklere gjør butikk med forenkling av smittesporing

  • I høst er det dukket opp flere løsninger for registrering av besøkende med tanke på smittesporing. Oppstartsselskapet Qrona skjøt blink da Norges idrettsforbund valgte deres løsning og nå tilbyr den gratis til alle norske idrettslag. 

Les mer...

:UT AV BYEN: Har teke sentrumshandelen attende

  • #utavbyenopplevelse – Vi har køyrt litt lenger denne gongen. Heilt til Langesund, denne idylliske småbyen heilt på grensa til Ytre Oslofjord i Bamble Telemark.  Her har koronapandemien medført eit oppsving for handel og vandel.

Les mer...

:UT AV BYEN: Audiovisuell duo brukar industrilokalitetar som lerret

  • #utavbyenopplevelse Å ta inn ein installasjon om tematikken rennande vatn i ein tidlegare vassdreven fabrikklokalitet.  Det er verd å ta turen ut av byen for å gjere nettopp det.

Les mer...

Pandemienes historie

  • Pandemier har herjet med menneskene gjennom alle år...

Les mer...

Oppsving for digitale leger

  • Markedet for digitale legetjenester har gått i været under koronakrisen.  Helseforsikring er en viktig driver av pasienter til de digitale legene.

Les mer...

FRYKTER SVINDEL MED KORONAPENGENE

  • Tidligere hvitvaskingssjef i DNB, Roar Østby advarer om at ubevisste banker kan bidra til transaksjoner der bedrifter som får koronastøtte bryter reglene.  Det kan begås bedrageri og korrupsjon med statens penger, som er kriminelle transaksjoner som bankene har plikt til å overvåke.  

Les mer...

TALLKNUSERNE KNELER: Småbedriftene klarer IKKE skattemelding, årsregnskap og koronatiltak uten hjelp

  • Bedriftenes årlige innspurt med årsoppgjør og skatteoppgjør er i gang. Hos regnskapsfolket er arbeidspresset enormt, som vanlig, og så bryter koronakrisen løs.

Les mer...

:FAKTISK: Nytter det å bruke maske?

Faktisk.no om maskebruk og smitte.

Les mer...

Norsk EU-nei til vernemaske: SKUFFER DE KABINANSATTE

  • I motsetning til det EUs flysikkerhetsbyrå EASA anbefaler i en detaljert veiledning om koronavern for personer som jobber i luftfarten, sier det norske luftfartstilsynet nei til pålegg om bruk av vernemaske for kabinansatte.  

Les mer...