Forsiden

Mange Oslo-barer slurver: Truer med å stenge ølkranene

Byrådsleder Raymond Johansen truet med å stenge alkoholserveringen i Oslo.  Foto: Oslo kommune.

Byrådsleder Raymond Johansen truet med å stenge alkoholserveringen i Oslo.  Foto: Oslo kommune.

Den første ordentlige vårhelgen frister tusenvis av osloborgere til en øl i solen.  Men det kan også føre til at byrådsleder Raymond Johansen mandag stenger alt salg av alkohol utenom Vinmonopolet. 
  • Finanstilsynet kan få problemer med å kontrollere finansforetakene som følge av rekrutteringsproblemer.
 
  • Tidligere hvitvaskingssjef i DNB, Roar Østby advarer om at ubevisste banker kan bidra til transaksjoner der bedrifter som får koronastøtte bryter reglene.  Det kan begås bedrageri og korrupsjon med statens penger, som er kriminelle transaksjoner som bankene har plikt til å overvåke.  
 
  • Næringslivet blir hardt rammet av koronaviruset. Men samtidig kan bedriftslederne sette i gang flere tiltak for å redusere faren for at egne ansatte blir smittet, og at færre i samfunnet blir smittet.
 
  • I motsetning til det EUs flysikkerhetsbyrå EASA anbefaler i en detaljert veiledning om koronavern for personer som jobber i luftfarten, sier det norske luftfartstilsynet nei til pålegg om bruk av vernemaske for kabinansatte.  
 
  • Alle som sitter på hjemmekontor har behov for å ha videomøter med kolleger og andre. De fleste starter med Skype som mange kjenner fra før og som er enkelt å sette opp, men det finnes bedre alternativer. 

Never in my wildest dreams did I ever think about pursuing a career as a digital content creator. Not ten years back when I decided to take up five years of Science and indulged myself in the world of quantum physics for three years. But well, here I am creating content, and this is something that comes out as a skill after the right amount of hours of practice. The secret to achieving your goal is to enjoy the process of learning something new and practising every day to get better at it.

  • Falske nyhetsartikler om kjendisers bitcoin-gevinster brer om seg.
  • Bedriftenes årlige innspurt med årsoppgjør og skatteoppgjør er i gang. Hos regnskapsfolket er arbeidspresset enormt, som vanlig, og så bryter koronakrisen løs.
  • Næringslivet blir hardt rammet av koronaviruset. Men samtidig kan bedriftslederne sette i gang flere tiltak for å redusere faren for at egne ansatte blir smittet, og at færre i samfunnet blir smittet.