Forsiden

AKTUELT

Møller sikret seg "gamle deichman" for MNOK 245

  • Etter en budrunde med 13 konkurrenter trakk Møller Eiendom det lengste strået i kampen om gamle Deichmanske Bibliotek.  Kommunen fikk over fire ganger verdien de anslo da bygningsmassen ble lagt ut.

Les mer...

"MÅ VI RINGE 113? EN HEL BRANSJE DØR"

  • Eventbransjen dør.  Det hjelper ikke å bare redde kulturarrangementene, skriver Gunnar Glavin Nybø. Han er administrerende direktør i Bygg reis deg og leder av Sponsor- og Eventforeningen.

Les mer...

Markedsføringen av tvilsomme spareprodukter øker

  • Finanstilsynet frykter for følgene av en flukt fra rekordlave obligasjons- og innskuddsrenter. Nå varsles det «særskilt oppmerksomhet» mot markedsføring av alternative spareprodukter. 

Les mer...

NULL TILSYN UNDER KORONA

  • Finansforetakene har de siste tre månedene ikke fått et eneste besøk av kontrollører fra Finanstilsynet.  Ifølge finanstilsynsdirektør Morten Baltzersen har det ikke vært mulig å gjennomføre stedlige tilsyn i foretakene som følge av smittevernbegrensningene. 

Les mer...

ØKENDE GJENNOMTREKK i Finanstilsynet

  • Finanstilsynet kan få problemer med å kontrollere finansforetakene som følge av rekrutteringsproblemer.

Les mer...

:FAKTISK: Travle tider for bitcoinsvindlerne

  • Falske nyhetsartikler om kjendisers bitcoin-gevinster brer om seg.

Les mer...

Norsk «Chapter 11» opp av skuffen

  • Under oljekrisen utredet dommer Leif Villars-Dahl i 2015 behovet for endringer i konkursloven. Hans forslag om en norsk form for det amerikanske «Chapter 11» ble lagt i skuffen. Onsdag pusset regjeringen støvet av utredningen.

Les mer...

:LØNN: Usikkerheten som vil prege lønnsoppgjøret

 

  • Det er betydelig usikkerhet om prisutvikling og kronekurs, i tillegg til uro rundt både internasjonal handel og koronaviruset. Faktaene som danner grunnlaget for vårens lønnsforhandlinger viser dette. 

Les mer...

:REGION: “Vi er ikke ferdig med å slå sammen kommuner”

 

Det nyetablerte storfylket Viken med flere sammenslåtte kommuner er ikke nok for regiondirektør Nina Solli i NHO Viken Oslo. Flere kommuner må slås sammen, konstaterer hun. 

Les mer...

:HANDEL: "Hvis det kommer en motehus-restaurant til Oslo, står jeg først i køen"

 

Mote og mat hører sammen, fastslår Signy Fardal.  Hun ønsker motehusrestauranter velkommen også til Oslo. Klesbutikken Follestad har satset et betydelig beløp på å bygge en vinbar inne i forretningen i Oslo sentrum. Ekslusive motehus med egne restauranter er trenden i Paris, London, Milano.

Les mer...