Forsiden

>> FORTELL BEDRIFTENS HISTORIE I TEGNESERIEFORMAT

>> FORTELL BEDRIFTENS HISTORIE I TEGNESERIEFORMAT

Duoen Ivan Emberland og Øyvind Sveen har begått Rærlingen kommunes historie fra svartedauen til dagens multikulturelle samfunn i tegneserieformat.  Foto: OBM

[boklansering] Tegneserieskaperne Sveen og Emberland lanserer nytt konsept for å fortelle bedriftshistorier i tegneserieformat. Boken "Sagaen om Rælingene" ble revet bort høsten 2017.

Prosjektet med å fortelle Rælingen kommunes historie fra før svartedauen til i dag bringes videre til nærings- og organisasjonsliv. Ivan Emberland og Øyvind Sveen er klar med sine skarpe streker for å tilby bedrifter og organisasjoner, i tillegg til kommuner, historieprosjekter i tegneserieformat.

Med et folketall i kraftig vekst og mange nye innflyttere, valgte kulturetaten i Rælingen å servere innbyggerne sine lokalkunnskap i form av en splitter ny tegneseriebok. Målet er å styrke tilhørigheten, og vise at bygda har masse spennende historie å by på.

"Sagaen om Rælingene" har blitt et fengende verk, der narrativet tar for seg en gjeng skoleungdom på kulturvandring i bygda. Plutselig møter flokken på en fager historieforteller utenfor jaktslottet Huldreheim ved Ramstadsjøen -  et bygg som beviselig ble revet for seksti år siden.

Legender og sagn går hånd i hånd med historiske hendelser, popkulturelle referanser og lokalharselas når Rælingens historie pensles ut av historiefortelleren Mari Kollen, i en sjanger vi kan kalle realistisk fantasy.

Boka er skrevet og tegnet av Ivan Emberland og Øyvind Sveen. Begge er lokale rælingsgutter, med to av Norges mest produktive profesjonelle tegneseriekarrierer å slå i bordet med.

Karl XII, Henrik Kristoffersen og Postgirobyggets frontfigur Arne Hurlen føyer seg inn i Rælingen kommunes historie, her i Sveen og Emberlands strek. Faksimile fra boken "Sagaen om Rælingene".

Både avtroppende og nyansatt kultursjef, Kirsten Hauso og Rune Thieme, har vært sentrale i prosjektet fra første dag. Alle skolebarna i kommunen skal motta boka. Lokalhistorie står på pensumlista i barneskolen, men blir ofte oversett i undervisningen - og da gjerne på grunn av manglende undervisningsmateriale. Den fella unngår Rælingen nå å gå i.

Lanseringen av "Sagaen om Rælingene" skjer på markedsdagen på Bygdetunet i Rælingen søndag 10. september kl. 1400, med Thieme, Emberland og Sveen på plass. Markedsdagen runder av kulturuka i Rælingen.

Følg med på denne facebooksiden for ytterligere informasjon om boklanseringen.

Mer om Sveen og Emberland her!