Forsiden

>> BLI MED PÅ ANNETTE GROTHS BREXIT-REISE!

[boklansering] Journalist og mangeårig NRK-korrespondent Annette Groth har reist gjennom hele Storbritannia etter det sjokkerende Brexit-valget. Hun har intervjuet alt fra finansmenn i London til gutta på puben i Bedford. Resultatet er blitt en engasjerende, spennende og informativ bok – om vår tid og vår historie. 

Forbauselsen etter folkeavstemningen om EU i Storbritannia i juni 2016 var stor. Britene sa nei til EU - Brexit var et faktum om morgenen den 24. juni.

Annette Groth sto midt i London og kommenterte - nysgjerrigheten var vakt. Hva skjedde?

Der og da bestemte hun seg for å legge ut på en reise i dronningriket. Hun har vært i Skottland, Nord-Irland, Wales og England og snakket med en rekke forskjellige mennesker. Om hvordan de har det i Storbritannia i en Brexit-tid, hvordan de stemte i folkeavstemningen og hva de tror kommer til å skje nå.

Noen fasitsvar fant hun ikke, men blant menneskene hun møtte fant hun engasjement, et bredt utvalg meninger og de hadde spennende historier å fortelle. I tillegg tegner hun et historisk og politisk bakteppe og presenterer de mest fremtredende politikerne i denne delen av Storbritannias historie.

Forlaget  lover hyggelig og lun høststemning med et varmt og godt bokbad, hvor Annette Groths NRK-kollega Ole Torp er programleder. 
Brexit-resultatet er blitt tolket som en protest mot eliten. Er det det? Eller er det frykten mot innvandring som har drevet nei-folket? Er denne frykten på vei mot Norge?