Forsiden

>> ÅPNER LAB PÅ DELING

[pressemelding]  I det nye delingslaboratoriet i Oslo kan forskere og oppfinnere få testet sine forhåpentlig banebrytende ideer innenfor livsvitenskapen.

  • Ny delingslab for oppstartsbedrifter i livsvitenskap åpner onsdag 21. mars kl 14.00 - Hva er ShareLab?

ShareLab er en utskytingsrampe for nye bedrifter og entreprenører innen livsvitenskap. Her vil gründere finne et fullt utstyrt og bemannet laboratorium - man skal kunne komme tomhendt, teste sine ideer og forlate ShareLab med eget selskap. Laboratoriet ligger i Forskningsparken i Oslo, midt i Gaustadbekkdalen. Dette er området med størst tetthet av livsvitenskapere i hele Norge.

Statsminister Erna Solberg åpnet Cutting Edge-festivalen i Forskningsparken i 2016. I den forbindelse fikk hun oppleve innovasjonen EpiShuttle, utviklet av Henrik Aase og til v. Fridtjof Heyerdahl (FOTO: Christian T Jørgensen)

  • Hvorfor ShareLab?

I Norge investerer vi hvert år nærmere 10 milliarder kroner i forskning og utvikling innen livsvitenskap. Bare i Osloregionen finnes titusenvis av personer med lang kompetanse innen feltet. Likevel er antallet bedrifter få og eksporten lav. Ved Forskningsparken ønsker vi at flere biologer, farmasøyter, kjemikere, leger og tannleger bruker sin kompetanse til å skape nye produkter, tjenester og arbeidsplasser. Vi tror tilgang på laboratorium og kommersielle evner er nøkkelen. Derfor starter vi ShareLab.

  • Disse kommer på åpningen

Statsminister Erna Solberg, ShareLab teamet, ledelsen ved UiO, NMBU og Inven2, industri og forskere. De første ShareLab-medlemmene, inkludert bioentreprenører som lager kunstig ben, tester tarmbakterier, og lager medisiner til kylling.

  • Disse står bak ShareLab

Oslotech AS, som er Oslotech er managementselskapet bak Forskningsparken, har initiert og eier ShareLab.  Tidligere har Oslotech bygget StartupLab og startet helseinkubatoren Aleap sammen med Inven2 og Norway Health Tech, alle lokalisert i Forskningsparken.

VWR er partneren som drifter laboratoriet med utstyr og kompetanse. Partnere forøvrig er Abbvie, Inven2, Oslo kommune, The Life Science Cluster, Innovasjon Norge og Science for Society.

Pressekontakt:

Forskningsparken huser mer enn 250 selskaper og ca. 2500 personer i et dynamisk og internasjonalt miljø. Vi tilbyr medlemskap og moderne kontorlokaler, laboratorier og konferansetjenester i et av Norges mest kunnskapsintensive områder mellom Blindern og Gaustad.