Forsiden

Mangler du godt stoff til din publikasjon? OBM leverer journalistikken!

Er du redaktør eller utgiver med journalistiske ambisjoner for din publikasjon, men mangler faglige og troverdige ressurser til å nå målet? – OBM Story er en effektiv løsning for utgivere som er i beit for nyhetssaker skrevet av erfarne og kritiske journalister, sier redaktør og daglig leder i Oslo Business Memo, Magne S. Otterdal.

2017 ble et nytt løft for konseptet "OBM Story", etter at samarbeidet med Parat om produksjon av journalistikk for fagforeningens fem magasiner ble etablert.  Det innebar også bidrag til lansering av det nye luftfartsmagasinet Parat luftfart høsten 2017.

I 2018 har vårt team levert journalistikk til ytterligere to publikasjoner, Finansfokus og Stat & Styring.

 

Magne S. Otterdal. Foto: Gorm K. Gaare.

– Erfaringene med å være en redaksjon til leie er absolutt positive.  Vi får jobbe med spennende journalistiske oppgaver og utfordringer, mens de respektive redaktørene får tilgang til et knippe erfarne pressefolk som effektivt løser innholdsbehovet på en etterrettelig og troverdig måte, sier Otterdal. 

  • Journalistikk, journalistikk, journalistikk

Ifølge OBM-redaktøren er det journalistikk dette handler om.  Poenget med OBM Story er å utvikle en journalistisk nisje innenfor økonomi, næringsliv, arbeidsliv og politikk som kan levere alt fra enkeltsaker til større graveprosjekter, til journalistiske publikasjoner som driver i henhold til Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.

– I stedet for å holde styr på mange frilansere med vekslende leverings- og gjennomføringsevne, kan OBM Story sammenlignes med en reportasjeavdeling i en ordinær redaksjon.  Vi blir enige med utgiver og redaktør om en reportasjeliste, og leverer komplette artikler, foto, illustrasjoner mv  til deadline, sier Otterdal.

 

OBM Story er leverandør av journalistikk til Parats magasiner, her med det ferskeste coveret fra Parat stat. Famsimile: Parat.

 

En håndfull kolleger som sverger til "en gang journalist, alltid journalist" utgjør kjerneteamet i OBM Story, mange er veteraner med samlet et par hundre års erfaring fra journalistikk, redaksjonell virksomhet og publisering i de viktigste av landets etablerte nyhetskanaler som Dagens Næringsliv, NRK, VG, TV2, TU mfl.

  • Multimediale formidlere

Merittlisten fra de siste årenes oppdragsbaserte journalistiske formidling spenner fra papir- og nettinnhold til multimedial formidling, som strømming og videoproduksjon.  Hovedpasen er Oslo Business Memos lokaler i Oslo Media House med adresse Skippergata 26.  OBM er del av et voksende økosystem av innovative mediefolk.

 

– Vi anser oss som et multimediateam, og vi bidrar med journalistikk og formidling i samarbeid med eksterne oppdragsgivere. Det gjør vi på flere områder, som live videoproduksjon, mobiljournalistikk, foto,  journalistisk artikkelproduksjon mv. I tillegg til Oslo Business Memos nett- og papirutgaver har vi utviklet og gjennomført prosjektbaserte magasiner og rapporter i det journalistiske konseptet OBM Story.

I vårt nettverk av journalistiske og publisistiske bidragsytere, har vi sterk kompetanse og innsikt i hvordan skape godt stoff av problemstillinger i arbeids- og næringsliv, økonomi og politikk.  Dette er ikke minst sammenfallende med publisering på Oslo Business Memos egne flater siden 2010.

  • Oslo Business Memo er en frittstående publikasjon med medlemsskap i Fagpressen, og driver journalistikk i henhold til Redaktørplakaten og Vær varsom-plakaten.

For ytterligere informasjon, kontakt Alex Golovin, markedsansvarlig for Oslo Business Memo, på telefon 939 74 220 eller på epost alexey@obm.no

Alexey Golovin.