Forsiden

MEMO

Her kan du lese kronikker, kommentarer, intervjuer samt saker om OBMs redaksjonelle artikler i andre publikasjoner.  Vi tar gjerne innspill til tekster - ta kontakt: redaksjonen@oslobusinessmemo.no

Parat24: Samlet til kamp mot seksuell trakassering

På kvinnedagen 8. mars kallet statsminister Erna Solberg offiserer og soldater fra de tre forsvarsgrenene til arbeidslunsj i regjeringens representasjonsbolig i Parkvein. Hun manet til kamp mot seksuell trakassering og mobbing i Forsvaret.

Les mer...

Finansfokus: Flyttesjau for finansansatte i Oslo

Det er flyttesjau for hundrevis av ansatte i Oslos bank- og forsikringssektor.  Les mer om det i fagbladet Finansfokus.

Les mer...

Parat24: Høyt spill om taxfreepenger

Det er høyt spill om taxfree-salget idet Kristelig Folkeparti er på vei inn i regjeringen. Taxfreesaken kan i realiteten bli en politisk omkamp om EØS-avtalen, som regulerer Norges forhold til EU. Mye av usikkerheten knyttet til en taxfreemonopolisering, i tillegg til de økonomiske konsekvensene, knyttes til nettopp jussen i EØS-avtalen.

Les mer...

Nyheter i Finansfokus No 3 - 2018

 

Compliance gir mer stress og press - Finansfokus

Tekst: Claude R. Olsen Det viser en undersøkelse blant nordiske finansansatte. Noe av frustrasjonen kommer frem i en uttalelse fra en av dem som svarte: "Mange er bekymret for at de ikke gjør dokumentasjonen godt nok, hva og hvordan de skal skrive. Presset øker.

Les mer...

Nyheter Finansfokus No 2 - 2018

 

Innvandrere diskrimineres i finansnæringen - Finansfokus

Tekst: Amalie Solnørdal Nærø og Sverre Bjørnholt. Diskrimineringen dokumenteres av Finasfokus i sitt siste magasin. Kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge kommenterer uttalelsene om diskriminering slik: - Om det eksisterer noen bevisst diskriminering kan jeg ikke dokumentere. Men jeg blir overrasket dersom diskriminering er representativt i bransjen.

Les mer...

Nyheter i Paratmagasinet No 2 - 2018

 

Deling av passord i strid med reglene

Lasse Moe er daglig leder og grunnlegger av Opus Dental, som har 25 000 brukere fordelt på over 3500 klinikker i Skandinavia. Moe advarer mot slurv i omgang med passord og pålogging. - Jeg har hørt at flere tannklinikker bruker veldig svake passord, og at de noen ganger har samme passord for alle ansatte, sier Moe.

Les mer...

:BLOGG: "Det sies at vår kompetanse ikke lenger holder mål, og vi møter en holdning fra mange ledere rundt i bedriftene at vi mangler endringsvilje."

:BLOGG: Er alle arbeidstakere over 50 i næringslivet utdatert? Elisabeth Nora Bø stiller spørsmålet etter å ha blitt "tilbudt mulighet til å slutte" etter 24 år i jobben.

Les mer...

:8tte til 4ire: Skjemaveldig

Hva kan skje når skjemaveldet tar overhånd? Sveen & Emberland har gjort sine tanker i denne stripen.

Les mer...

:8tte til 4ire: Krisen i "mainstream media"!

Noen som husker den store mediekrisen? Her er videosnutt-reprisen på Sveen & Emberlands legendariske stripe fra 2016!

Les mer...