Forsiden

Raymond Johansen: Oslo må lære av Trondheim

Vil kjøre frem Oslos tech-sektor hvis han blir ny sjef i Rådhuset

Oslo må lære av Trondheim for å bedre fremme byens kunnskaper, mener byrådslederkandidat Raymond Johansen som her vises rundt i Forskninsparken av Kathrine Myhre fra Oslo Medtech. Foto: Gorm K. Gaare

Oslo har mye å lære av Trondheim med tanke på å synliggjøre teknologimiljøene, mener Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Raymond Johansen: - Man kan jo aldri få reise fra Værnes til Trondheim sentrum uten å bli tatt med innom NTNU.  Dette er en stolthet for kunnskap og næring som Oslo har litt å lære av, ifølge Johansen.

På en rundtur i Gaustadbekkdalen fredag 20. mars 2015 henter Raymond Johansen kunnskapsbasert ammunisjon til kampen om sjefjobben i Rådhuset.  Arbeiderpartiets byrådslederkandidat får innspill fra flere aktører i Forskningsparken, Oslotech, Oslo Medtech, StartupLab og Intervensjonssenteret ved Oslo Universitetssykehus.

Lederne for disse aktørene samt fire gründerbedrifter fra Oslo Medtech og StartupLab står klar til å fortelle hvor skoen trykker i kampen for å få Oslos nye teknologibedrifter opp og frem.

Tenkegrupper

Arbeiderpartiets kommunikasjonssjef Marte Ingul opplyser at Raymond Johansen i oppløpet til høstens valg har hatt fem arbeidsgrupper og tenketanker for å få helt konkrete innspill til hva Oslo kommune må gjøre etter valget.

I et notat til Oslo Business Memo orienterer Ingul om at selv om Oslo Arbeiderpartis partiprogram ligger fast, har disse gruppene jobbet i hele vinter med konkrete nye tiltak som blir lagt frem for byrådslederkandidaten i slutten av mars 2015.

En av gruppene heter "Kunnskapsbyen Oslo" ledet av Jeanette Moen som har ansvar for samfunnspolitisk avdeling i Fellesforbundet.

Raymond Johansen er særlig opptatt av Oslo kommunes rolle som vertskapsby for næringslivet.  Han mener mye kan gjøres for å styrke denne rollen.

Lær av trønderne

Med sin omfattende internasjonale og nasjonale erfaring, som statssekretær i Utenriksdepartementet og partisekretær i Arbeiderpartiet, ønsker Ap-toppen å løfte frem Oslos nye næringer.

Ifølge Johansen er det blant annet mye å lære av trønderne og Trondheim.  

- Man kan jo aldri få reise fra Værnes til Trondheim sentrum uten å bli tatt med innom NTNU.   Dette er en stolthet for kunnskap og næring som Oslo har litt å lære av, og spesielt bli mye flinkere til å trekke frem suksesshistoriene fra Gaustadbekkdalen. 

Og i Forskningsparken får byrådslederkandidaten syn for segn når Kathrine Myhre i Oslo Medtech, Marius Øgaard i Oslotech, Alexander Woxen i StartupLab og Erik Fosse i Intervensjonssenteret orienterer.

De fire utvalgte gründerbedriftene som skal fortelle sine historier - syv minutter på hver - til Raymond Johansen er OmniVision Technologies Norway AS (Johannes Sølhusvik),  Attensi AS (Trond Aas),  RemoveAid AS (Marte Bratlie) og  Otivio AS (Iacob Mathiesen). 

Johansen ga under møtet uttrykk for at Oslo må ta et eierforhold til byens kunnskapsindustri og ga til beste litt tradisjonell sosialdemokratisk næringspolitikk da han sa at "vi må skape et marked ved å investere". I tillegg til Trondheim og NTNU viste han til Lyse Energis arbeid med sin smarthusløsning.

- Oslo må bli en mer aktiv eier, sa Arbeiderpartiets byrådslederkandidat.

Relaterte saker fra arkivet

>> BOLIGPRISEN OPP 16,5 PROSENT TROSS NEDGANG I MAI

[eiendom] Oslo har fremdeles den høyeste 12 måneders veksten i eindomsprisene på 16,5 prosent, tross en prisnedgang i mai måned på 1,4 prosent.  Dette ifølge tall fra Eiendom Norge.

Les mer...

>> OVERTAR TOPPJOBBEN I NORGES VAREMESSE

Gunn Helen Hagen overtar ledelsen i stiftelsen Norges Varemesse fra 1. juni 2016.

Les mer...

>> NY SJEF FOR SALGET AV OSLO

[pressemelding] Ny sjef for markedsføringen av Oslo: Christian Lunde overtar i Visitoslo.

Les mer...

>>TOPPINDUSTRISENTER TIL GAUSTABEKKDALEN

[pressemelding]  Oslo gikk seirende ut av lokaliseringskampen om det nye Toppindustrisenteret.

Les mer...

SKAL UTREDE JOURNALISTISK NÆRINGSKLYNGE

[pressemelding]* Skal utrede næringsklynge for journalistikk i Oslo:  Guro Istad starter i prosjektstilling i Oslo Media House.

Les mer...

@oslokommune

Følge twitterstrømmen om søppelskandalen her!

 

Les mer...

20 MILLIONER virkemiddelkroner til innovasjon i Oslo og Akershus

[innovasjonsstøtte] Sammen med Oslo kommune har Akershus fylkeskommune vedtatt rundt 20 millioner kroner til innovasjonsprosjekter i Oslo og Akershus for 2017. 

Les mer...

Søppelkrisen får konsekvenser: Ny leder i Renovasjonsetaten

[oslo kommune] Etter et halvt år med søppelkrise er det nok:  Renovasjonssjefen byttes ut.

Les mer...

Se opptaket fra NHOs årskonferanse 2017!

 [Årskonferansen] Følg norsk næringslivs årlige storsamling som NHO har direktestrømmet fra Oslo Spektrum.   Konferansen har fått navnet Made in Norway, på jobb for en grønn fremtid. 

Les mer...

HØYSKOLEN KRISTIANIA OVERTAR WESTERDALS

[pressemelding] Osloskoler slår seg sammen:  Høyskolen Kristiania forhandler om å kjøpe Westerdals Oslo ACT

Les mer...

FORRETNINGSADVOKAT ROMANDEBUTERER MED NAZIKRIM

[boklansering] Trond Vernegg, oslobasert forretningsadvokat, forfatter, eks-journalist og riksmålsformann, har valgt krimsjangeren for sin første skjønnlitterære bok:  Plottet er vevd inn i en 70 år lang etterkrigstid hvor det eksisterer et "underjordisk" nazinettverk tettpakket av maktintriger, kamp om store penger og dertil hørende vold og hevn.

Les mer...

BYGGER FOSSILFRI JORDAL AMFI FOR 400 MILLIONER

 [pressemelding] Kontrakt til 400 millioner kroner:   NCC Norge AS bygger nye Jordal Amfi for Kultur- og idrettsbygg Oslo KF 

Les mer...

HOME CONTROL VINNER AV 100 PITCHES

[pressemelding] Smarthus-gründerne bak Home Control stakk av med premien på 300 000 kroner i pitchekonkurransen «100 Pitches».

-

Les mer...

[konferanse] BIOMARINT TOPPMØTE I OSLO

[pressemelding - konferanse] Norge vertsland for BioMarine Business Convention 2016: Utnyttelse av de blågrønne bioressursene i fokus! 

Les mer...

OMM16: OPPDATER DEG OM NYE LØSNINGER FØR DU TAR NYE BESLUTNINGER!

 

[pressemelding konferanse] Det skjer i Skippergata torsdag 1. september 2016 kl 13-18: Beslutningstakere med innflytelse budsjetter i milliardklassen er i salen når Oslo Media Meeting braker løs.

  

Les mer...

Starter motorveiutvidelse i samferdselskompromiss til 75 milliarder kroner

[pressemelding] Bompenger for elbiler i rushtiden: Byrådspartiene forhandlet frem Oslopakke 3 med E18-utbygging, flere nye T-banelinjer og kollektivterminal på Lysaker.

Les mer...

Skatteetaten vil flytte enda mer ut av Oslo

[rapport] Vil flytte enda mer ut av Oslo:  Skatteetaten foreslår enda en halvering av antall skattekontor.

Les mer...

SSB: SMÅBELØP SOM VIRKEMIDDEL GIR NULL AVKASTNING

[pressemelding] SSB-rapport viser at virkemidler under 500 000 kroner gir null avkastning.  Skal en spore samfunnsmessig gevinst, må tilskuddet være over 1,5 millioner kroner.

Les mer...

Olaf Thommessen overtar i Bedriftsforbundet

[pressemelding] Tar over i Bedriftsforbundet:  Olaf H. Thommessen ny administrerende direktør.

Les mer...

Grunderkvinner: Tre av seks finalister fra Oslo

[pressemelding] Tre av de seks gründerkvinnefinalistene fra Oslo: Kathrine Molvik fra Isdalstø årets gründerkvinne 2016.

Les mer...