Forsiden

Kiev+Oslo+Berlin+London =Amsterdam!

Andriy Shmyhelskyy kom fra Kiev til Oslo i 2010 for å ta en master innovasjon og gründervirksomhet på BI. Han startet eget firma, søkte etter erfarne investorer og støtte fra Innovation Norway. Men han fikk ikke gehør for idéen sin i Oslo.  Nå etablerer den 26 år gamle ukraineren seg i EU i stedet.

Dag Yngland

Klimabjørnen Bobo skal lære barn og voksne om riktig energibruk. Blir bjørnen rød sløser vi med energien. Er den blå er vi på rett vei med gjennomsnittsforbruk. Er den polarhvit er vi så sparsomme at innetemperaturen vår begynner å ligne Nordpolen.

- Prosjektet “Caretosave” har møtt stor interesse i land som Storbritannia, Tyskland og Nederland, der energisparing spiller en viktig rolle for myndighet og næringsliv, sier Andriy Shmyhelskyy.

Flere energikonsern i Europa bruker isbjørner i reklame for energisparing og løsninger. Isbjørnen Knut i Berliner Zoo har nok bidratt til kosebjørnenes image på kontinentet. Men nå er Knut død og barna kan gjøre seg klare for Bobo.

Ikke nyskapende

Andriy har det siste halve året jobbet ut fra Gründergarasjen på Fornebu. Den har vært en god base for kontakter, men når produktet skal realiseres og finansieres møter han likevel glasstaket i Norge. Han søkte støtte fra Innovation Norway, men fikk vage svar om at det ikke var noe marked for produktet og at ideen ikke var nyskapende nok.

Andriy har hatt utbytte av oppholdet i Norge, men når det kommer til “real business” synes han det norske gründermiljøet er for slapt. Norske gründere og investorer mangler kanskje den virkelige viljen til å lykkes.

- Det var vanskelig å finne de rette investorene og mentorene her i landet som kan bringe prosjektet videre, så jeg har søkt etter dette ute.

Fikk napp i Amsterdam

De siste månedene har han søkt seg til investor- og upstart-konferanser i London, Berlin og Amsterdam.

- De har en helt annen drive der du må selge budskapet ditt på noen få minutter for å gå videre. Det har vært en god lære, sier Andriy.

Etter mange møter og forhandlinger lykkes han i høst  på Rockstart.Accelerator i Amsterdam. Bobo-prosjektet var et av 10 selskap innen smart energy som fikk tilbud om accelerator-hjelp i 100 dager. Det består av en direkte investering på 20 000 euro, opp til 55 000 euro  i støttefunksjoner som kontor, juridisk hjelp, mentor, internasjonal PR  og rådgivning) og intensiv coaching fra 80 investorer.

Partner i Rockstart-programmet er energiselskapet Nuon, et nederlandsk energiselskap som er eid av svenske Vattenfall. Det svensk-nederlandske selskapet har en norsk toppsjef i Øystein Løseth.

Relaterte saker fra arkivet

>> BOLIGPRISEN OPP 16,5 PROSENT TROSS NEDGANG I MAI

[eiendom] Oslo har fremdeles den høyeste 12 måneders veksten i eindomsprisene på 16,5 prosent, tross en prisnedgang i mai måned på 1,4 prosent.  Dette ifølge tall fra Eiendom Norge.

Les mer...

>> OVERTAR TOPPJOBBEN I NORGES VAREMESSE

Gunn Helen Hagen overtar ledelsen i stiftelsen Norges Varemesse fra 1. juni 2016.

Les mer...

>> NY SJEF FOR SALGET AV OSLO

[pressemelding] Ny sjef for markedsføringen av Oslo: Christian Lunde overtar i Visitoslo.

Les mer...

>>TOPPINDUSTRISENTER TIL GAUSTABEKKDALEN

[pressemelding]  Oslo gikk seirende ut av lokaliseringskampen om det nye Toppindustrisenteret.

Les mer...

SKAL UTREDE JOURNALISTISK NÆRINGSKLYNGE

[pressemelding]* Skal utrede næringsklynge for journalistikk i Oslo:  Guro Istad starter i prosjektstilling i Oslo Media House.

Les mer...

@oslokommune

Følge twitterstrømmen om søppelskandalen her!

 

Les mer...

20 MILLIONER virkemiddelkroner til innovasjon i Oslo og Akershus

[innovasjonsstøtte] Sammen med Oslo kommune har Akershus fylkeskommune vedtatt rundt 20 millioner kroner til innovasjonsprosjekter i Oslo og Akershus for 2017. 

Les mer...

Søppelkrisen får konsekvenser: Ny leder i Renovasjonsetaten

[oslo kommune] Etter et halvt år med søppelkrise er det nok:  Renovasjonssjefen byttes ut.

Les mer...

Se opptaket fra NHOs årskonferanse 2017!

 [Årskonferansen] Følg norsk næringslivs årlige storsamling som NHO har direktestrømmet fra Oslo Spektrum.   Konferansen har fått navnet Made in Norway, på jobb for en grønn fremtid. 

Les mer...

:BLOGG: Flyktet fra KRIG i Kurdistan til boligjakt i OSLO

:BLOGG: Ferhat Aziz flyktet fra den syriske delen av Kurdistan i 2014.  Han er asylsøker i Norge, og har praksis i Oslo Business Memo samtidig som han går på norskkurs for innvandrere.  Aziz har medieutdanning fra Syria.

Han starter i OBM med en blogg om møtet med den råeste delen av osloøkonomien. Boligmarkedet.

Les mer...

:BLOGG: På sporet av julen i Oslo

 :BLOGG: Tar du trikken om morgenen? Da har du kanskje sett henne, for hun er der, hver morgen.

Jeg vet at hun er der. Hun reiser fra beste vest til beste øst.

Les mer...

HØYSKOLEN KRISTIANIA OVERTAR WESTERDALS

[pressemelding] Osloskoler slår seg sammen:  Høyskolen Kristiania forhandler om å kjøpe Westerdals Oslo ACT

Les mer...

:BLOGG: "Det er ikke statens oppgave å finansiere alle ideer og grundere med ambisjoner"

Karl-Christian Agerup

:BLOGG:  Karl-Christian Agerup i Oslotech heller kaldt vann i blodet på en aksjonsgruppe av selvbestaltede "supergründere" som krever milliardoverføringer fra Oljefondet som de tenker drysset over norske gründere.

Les mer...

FORRETNINGSADVOKAT ROMANDEBUTERER MED NAZIKRIM

[boklansering] Trond Vernegg, oslobasert forretningsadvokat, forfatter, eks-journalist og riksmålsformann, har valgt krimsjangeren for sin første skjønnlitterære bok:  Plottet er vevd inn i en 70 år lang etterkrigstid hvor det eksisterer et "underjordisk" nazinettverk tettpakket av maktintriger, kamp om store penger og dertil hørende vold og hevn.

Les mer...

BYGGER FOSSILFRI JORDAL AMFI FOR 400 MILLIONER

 [pressemelding] Kontrakt til 400 millioner kroner:   NCC Norge AS bygger nye Jordal Amfi for Kultur- og idrettsbygg Oslo KF 

Les mer...

HOME CONTROL VINNER AV 100 PITCHES

[pressemelding] Smarthus-gründerne bak Home Control stakk av med premien på 300 000 kroner i pitchekonkurransen «100 Pitches».

-

Les mer...

[konferanse] BIOMARINT TOPPMØTE I OSLO

[pressemelding - konferanse] Norge vertsland for BioMarine Business Convention 2016: Utnyttelse av de blågrønne bioressursene i fokus! 

Les mer...

OMM16: OPPDATER DEG OM NYE LØSNINGER FØR DU TAR NYE BESLUTNINGER!

 

[pressemelding konferanse] Det skjer i Skippergata torsdag 1. september 2016 kl 13-18: Beslutningstakere med innflytelse budsjetter i milliardklassen er i salen når Oslo Media Meeting braker løs.

  

Les mer...

:MEMO: Oslo har falt ut av urban eliteliste

:MEMO: Etter å ha vært ranket som den 23. beste byen å bo i, har Oslo falt helt ut av prestisjemagasinet Monocles liste over de 25 beste byene i verden.  København, Stockholm og Helsingfors er fortsatt solid plassert på den ekslusive listen.

Les mer...

Starter motorveiutvidelse i samferdselskompromiss til 75 milliarder kroner

[pressemelding] Bompenger for elbiler i rushtiden: Byrådspartiene forhandlet frem Oslopakke 3 med E18-utbygging, flere nye T-banelinjer og kollektivterminal på Lysaker.

Les mer...