Forsiden

Storslått innovasjonskveld strøket fra innovasjonsuken

Storslått innovasjonskveld strøket fra innovasjonsuken

Fra fjorårets storslåtte innovasjonskveld i Oslo Rådhus. Arrangementet er tatt av OIW-plakaten, til stor overraskelse for arrangør Truls Berg (helt til v i bildet). Fra venstre byrådsleder Stian Berger Røsland sammen med foredragsholderne Sein-Way Tan, Ana Marques Curitiba og Ricardo Cepeda-Márques.  Foto: Gorm K. Gaare

Truls Berg og First Tuesday er overrasket over at OIW "har valgt å fryse ut" innovasjonskvelden i Rådhuset fra uken.

Etter å ha samlet flere hundre deltakere til hovedstadens storstue under Oslo Innovation Week (OIW) gjennom flere år, er Innovation Evening i Rådhuset tatt ut av programmet.  Kompromisset med arrangøren First Tuesday er at Rådhuset stiller med sitt storeslåtte lokale til en ny Innovation Evening til november.

 

Tellef Øgrim

Truls Berg har, på vegne av First Tuesday, arrangert det han kaller “innovasjonsukens desidert største arrangement” i Rådhuset i flere år. I år har OIW valgt å stryke arrangementet fra innovasjonsukens program. 

Truls Berg

 

Berg er overrasket

 

- Etter å ha vært med å bygge opp OIW fra det var en sped liten idé som Camilla Wilhelmsen og Oddmund Hammerstad i Oslo kommune dro i gang for åtte år siden, og vært faglig ansvarlig for det desidert største arrangementet under OIW med vel 700-900 deltagere i byens storstue, er vi like overrasket som alle andre over at man i år har valgt å fryse ut det største arrangementet fra hele uka, sier han.

 

Da OBM spurte lederen for det kommunale selskapet som organiserer Oslo Innovation Week, daglig leder Fredrik Winther i Oslo Business Region, hvorfor Innovation Evening var tatt ut av programmet, henviste han oss videre til Rådhuset.

 

- Torsdagens Innovation Evening i Rådhuset er ute av programmet, hvorfor?

 

- Dette må rettes til Oslo Kommune og ikke oss, svarte Winther.

                       

Truls Berg ble informert om at Innovation Evening var ute av OIWs program i et møte med kommunens næringsavdeling 8. september. Konklusjonen var at Innovation Evening i stedet skal holdes 4. november i Rådhuset, i følge næringsavdelingen.

 

Behov for fornyelse

 

Innovasjonskvelden i Oslo rådhus har tidligere vært samarbeid mellom Innovation Forum Norway, First Tuesday, Oslo kommune, Innovasjon Norge, og Akershus fylkeskommune. Det er styringsgruppen for Oslo Innovation Week, som består av Innovasjon Norge, Østfold fylkeskommune og Oslo kommune representert ved Byrådsavdeling for kultur og næring (prosjekteier) som har bestemt seg for å trekke seg fra innovasjonskvelden.

 

- Bakgrunnen for beslutningen var behovet for fornyelse av innovasjonsuken, skriver næringsbyråd Hallstein Bjercke til Oslo Business Memo.

Åpningssymposiet til DogA

Rådhuset blir totalt sett i liten grad del av innovasjonsuken, da også det tradisjonell åpningssymposiet er flyttet til design- og arkitektursenteret DogA i Hausmannsgate.

Byrådsleder Stian Berger Røsland åpner uken, som har fått tagen Europas største innovasjonsarrangement.  Innovasjon Norges nye sjef Anita Krohn Traaseth, tidligere Skype-sjef Jonas Kjellberg og Northsone-partner Torleif Ahlsand skal bidra til å tenne innovasjonsgløden i en uke med over 40 forskjellige møter og konferanser.

Sjekk programmet her!

Relaterte saker fra arkivet

>> BOLIGPRISEN OPP 16,5 PROSENT TROSS NEDGANG I MAI

[eiendom] Oslo har fremdeles den høyeste 12 måneders veksten i eindomsprisene på 16,5 prosent, tross en prisnedgang i mai måned på 1,4 prosent.  Dette ifølge tall fra Eiendom Norge.

Les mer...

>> OVERTAR TOPPJOBBEN I NORGES VAREMESSE

Gunn Helen Hagen overtar ledelsen i stiftelsen Norges Varemesse fra 1. juni 2016.

Les mer...

>> NY SJEF FOR SALGET AV OSLO

[pressemelding] Ny sjef for markedsføringen av Oslo: Christian Lunde overtar i Visitoslo.

Les mer...

>>TOPPINDUSTRISENTER TIL GAUSTABEKKDALEN

[pressemelding]  Oslo gikk seirende ut av lokaliseringskampen om det nye Toppindustrisenteret.

Les mer...

SKAL UTREDE JOURNALISTISK NÆRINGSKLYNGE

[pressemelding]* Skal utrede næringsklynge for journalistikk i Oslo:  Guro Istad starter i prosjektstilling i Oslo Media House.

Les mer...

@oslokommune

Følge twitterstrømmen om søppelskandalen her!

 

Les mer...

20 MILLIONER virkemiddelkroner til innovasjon i Oslo og Akershus

[innovasjonsstøtte] Sammen med Oslo kommune har Akershus fylkeskommune vedtatt rundt 20 millioner kroner til innovasjonsprosjekter i Oslo og Akershus for 2017. 

Les mer...

Søppelkrisen får konsekvenser: Ny leder i Renovasjonsetaten

[oslo kommune] Etter et halvt år med søppelkrise er det nok:  Renovasjonssjefen byttes ut.

Les mer...

Se opptaket fra NHOs årskonferanse 2017!

 [Årskonferansen] Følg norsk næringslivs årlige storsamling som NHO har direktestrømmet fra Oslo Spektrum.   Konferansen har fått navnet Made in Norway, på jobb for en grønn fremtid. 

Les mer...

:BLOGG: Flyktet fra KRIG i Kurdistan til boligjakt i OSLO

:BLOGG: Ferhat Aziz flyktet fra den syriske delen av Kurdistan i 2014.  Han er asylsøker i Norge, og har praksis i Oslo Business Memo samtidig som han går på norskkurs for innvandrere.  Aziz har medieutdanning fra Syria.

Han starter i OBM med en blogg om møtet med den råeste delen av osloøkonomien. Boligmarkedet.

Les mer...

:BLOGG: På sporet av julen i Oslo

 :BLOGG: Tar du trikken om morgenen? Da har du kanskje sett henne, for hun er der, hver morgen.

Jeg vet at hun er der. Hun reiser fra beste vest til beste øst.

Les mer...

HØYSKOLEN KRISTIANIA OVERTAR WESTERDALS

[pressemelding] Osloskoler slår seg sammen:  Høyskolen Kristiania forhandler om å kjøpe Westerdals Oslo ACT

Les mer...

:BLOGG: "Det er ikke statens oppgave å finansiere alle ideer og grundere med ambisjoner"

Karl-Christian Agerup

:BLOGG:  Karl-Christian Agerup i Oslotech heller kaldt vann i blodet på en aksjonsgruppe av selvbestaltede "supergründere" som krever milliardoverføringer fra Oljefondet som de tenker drysset over norske gründere.

Les mer...

FORRETNINGSADVOKAT ROMANDEBUTERER MED NAZIKRIM

[boklansering] Trond Vernegg, oslobasert forretningsadvokat, forfatter, eks-journalist og riksmålsformann, har valgt krimsjangeren for sin første skjønnlitterære bok:  Plottet er vevd inn i en 70 år lang etterkrigstid hvor det eksisterer et "underjordisk" nazinettverk tettpakket av maktintriger, kamp om store penger og dertil hørende vold og hevn.

Les mer...

BYGGER FOSSILFRI JORDAL AMFI FOR 400 MILLIONER

 [pressemelding] Kontrakt til 400 millioner kroner:   NCC Norge AS bygger nye Jordal Amfi for Kultur- og idrettsbygg Oslo KF 

Les mer...

HOME CONTROL VINNER AV 100 PITCHES

[pressemelding] Smarthus-gründerne bak Home Control stakk av med premien på 300 000 kroner i pitchekonkurransen «100 Pitches».

-

Les mer...

[oiw2016] Kahoot fikk Oslo Innovation Award

[oiw2016] Kahoot AS med Johan Brand i spissen for gründerteamet bak den oslobaserte edutech-bedriften vant Oslo Innovation Award 2016.

Les mer...

[konferanse] FØLG OIW 2016 BILDE FOR BILDE!

[konferanse] Oslo Innovation Week er et stort løft for oppstartsmiljøet i hovedstaden. Fotografene Gorm K. Gaare og Christian Jørgensen har dokumentert aktivitetene under innovasjonsuken 17.-21. oktober 2016.

Les mer...

:MEMO: Defekten som er neglisjert i Oslos innovasjonsuke

:MEMO: Statistisk Sentralbyrås avsløring av virkemiddelapparatets defekter burde vært brennaktuelt tema under innovasjonsuken i Oslo.

Les mer...

[konferanse] BIOMARINT TOPPMØTE I OSLO

[pressemelding - konferanse] Norge vertsland for BioMarine Business Convention 2016: Utnyttelse av de blågrønne bioressursene i fokus! 

Les mer...