Forsiden

Finansfokus: Flyttesjau for finansansatte i Oslo

Det er flyttesjau for hundrevis av ansatte i Oslos bank- og forsikringssektor.  Les mer om det i fagbladet Finansfokus.

Finansforbundets fagblad Finansfokus skriver om utviklingen for arbeidsplassene i finanssektoren, en reportasjeaktivitet OBMs journalistnettverk har bidratt til i vinter.

Som i de fleste bransjer hvor infrastruktur og kundebehandling er viktige elementer, er finansbransjen også opptatt av digitaliseringsbølgen.  Det er et klart inntrykk vi får når vi er ute i felten for Finansfokus.

Mens en tidligere snakket om at digitalisering vil bidra til å kutte ansatte og lønnskostnader, er det akkurat nå mye mer snakk om å sikre seg medarbeidere med den rette kompetansen.

Fredag 1. mars 2019 ble Nordea-oppkjøpet av den heldigtale Gjensidige Bank, første gang annonsert sommer 2018, gjennomført etter Finanstilsynets godkjenning.  Denne videoen, produsert av OBM, ble publisert på Finansfokus.no.

 

Mens rundt 140 ansatte i Gjensidige Bank i løpet av vårmånedene 2019 flytter fra kontorene i Galleri Oslo til Nordea i Essendropsgate 7 på Majorstua, er det også flyttesjau fra DNB-hovedkvarteret i Barcode.  Der er rundt 200 forsikringsmedarbeidere i ferd med å pakke tingene sine og fllytter til det nye forsikringsselskapet Fremtind Forsikring i Tukthuskvartalet ved Youngstorget.

Les intervju med konsernsjef Turid Grotmoll og de tillitsvalgte i Finansforbundet i Finansfokus.  Vi laget denne videoreportasjen for Finansfokus i januar 2019.

 

Forsikringskjempen i Tukthuskvartalet from Finansfokus_no on Vimeo.