Forsiden

OBM FAGNYHETER

Oslo Business Memo er medlem av Fagpressen og med vårt nettverk av erfarne journalister leverer vi journalistikk i form av artikler, videoreportasjer, foto og grafikk til en rekke andre fagblad og tidsskrift, som Paratmagasinet, Stat & Styring, Finansfokus og Ingeniørenes stemme. Her finner du noen av sakene OBM har laget.

Utviklet mobilbanken på hjemmebane

Norges første mobilbank, Bulder Bank, er utviklet av bankens egne ansatte.  Dette er et eksempel på at outsourcing av teknologiske utviklingsprosjekter avtar.  Nå er det insourcing som gjelder.

Les mer...

Se opp for muldyr, miksere og tromler

Tidligere ble de kalt hvitsnippforbrytere. Men nå bringer Finanstilsynet inn nye begreper i økonomisk kriminalitet.   “Muldyr”, “miksere” og “tromler»  definerer nye knep som brukes av dagens finansforbrytere.

Les mer...

Hvem har mest medbestemmelse på arbeidsplassen?

Bygg og anlegg ligger på topp når ansatte blir spurt om hvor stor medbestemmelse en har over egen arbeidsplass.  

Les mer...

Jobber du overtid i det skjulte?

Har du lav terskel med å svare på mail og sende en sms om jobbrelaterte ting på kveldstid? Da bidrar du kanskje også med litt skjult overtid for din arbeidsgiver.

Les mer...

Finansnæringen øker antall ansatte

Finansnæringen har økt med over 700 jobber i første halvår.  De fleste nye jobbene kommer innenfor compliance og fintech.

Les mer...

Stillingen er 23-32 i striden om åpent landskap

Det nye regjeringsbygget er kalkulert med et areal på 23 kvadratmeter per ansatt, mens de ansatte krever minimum 32 kvadratmeter.

Les mer...

Sjekker om velferdsprofitt forsvinner utenlands

Professor Kåre Hagen er sikker på at han har fått en drømmeoppgave med å stille diagnosen på den voksende velferdssektoren.

Les mer...

Vil jakte hvitvasking med kunstig intelligens

Finansfokus: Hvitvasking blir et stadig viktigere område for Finanstilsynet. 

Les mer...

Historisk sus over flystreiken

Parat24: Streikende piloter fikk oppfrisket historien om kampen for balanse mellom arbeidstid, fritid og hvile.

Les mer...

Parat24: Samlet til kamp mot seksuell trakassering

På kvinnedagen 8. mars kallet statsminister Erna Solberg offiserer og soldater fra de tre forsvarsgrenene til arbeidslunsj i regjeringens representasjonsbolig i Parkvein. Hun manet til kamp mot seksuell trakassering og mobbing i Forsvaret.

Les mer...