Forsiden

Rødgrønt gjenvalg i Oslo

Resultatet av Oslovalget 2019: Høyre er hovedstadens største parti, men De grønnes fremmarsj sikrer et rødgrønt styre de neste fire årene.

Resultatet av Oslovalget 2019: Høyre er hovedstadens største parti, men De grønnes fremmarsj sikrer et rødgrønt styre de neste fire årene. 

Takket være den store fremgangen for Miljøpartiet de grønne og Lan Marie Berg har det rødgrønne byrådet i Oslo fått fornyet tillit av oslovelgerne. Det viser opptellingen av kommune- og fylkesvalget 2019. MDG veier tyngre i oslokoalisjonen, og forhandlinger om den nye byrådsplattformen er i gang. 

Sometimes you win, somtimes you learn.  Det er mottoet til årets stabeis 2019, fabrikksjef Anne Dubrau ved Vollebekk fabrikker.  

 

Antall jobber i finansiering og forsikring passerte 47000 i fjor. Sektoren, som har mange sysselsatte i Oslo, har svingt mellom 45 000 og 50 000 jobber de siste 25 årene.

 

De eldste og yngste låntakerne er også de som utfordrer lånegrensene mest. Fem prosent av de samlede boliglånene overskrider 500 prosent av husholdningens inntekt. 

Mobilitetseksperten Robert Jan ter Kuile advarer mot å la eksperimentering med mobilitet gå for langt.

Følg Norsk Presseforbunds årlige gjennomgang av medieåret på direkten fra Oslo Media House. Innledninger fra generalsekretær Elin Floberghagen og PFU-leder Alf Bjarne Johnsen. Kildeutvalgets forslag til endringer av VVP debattert av Trine Eilertsen, sjefredaktør i Aftenposten, Per Arne Kalbakk, etikkredaktør NRK, Liv Ekeberg, journalist i Agderposten og Marie Melgård, journalist i VG/Dagens Næringsliv. Debattleder Ole Torp.

Det er strid om regjeringens tiltak for å møte legemiddelmangelen i kjølvannet av britenes brexit.