Forsiden

ARKIV

Regeletterlevelse skaper nye køer hos Nordea

Etterlevelse av hvitvaskingsreglene får skylden for at Nordeas kunder igjen opplever lange ventetider på kundetelefonen.

Les mer...

Rødgrønt gjenvalg i Oslo

Takket være den store fremgangen for Miljøpartiet de grønne og Lan Marie Berg har det rødgrønne byrådet i Oslo fått fornyet tillit av oslovelgerne. Det viser opptellingen av kommune- og fylkesvalget 2019. MDG veier tyngre i oslokoalisjonen, og forhandlinger om den nye byrådsplattformen er i gang.

Les mer...

Finansnæringen øker antall ansatte

Finansnæringen har økt med over 700 jobber i første halvår.  De fleste nye jobbene kommer innenfor compliance og fintech.

Les mer...

Stillingen er 23-32 i striden om åpent landskap

Det nye regjeringsbygget er kalkulert med et areal på 23 kvadratmeter per ansatt, mens de ansatte krever minimum 32 kvadratmeter.

Les mer...

Historisk sus over flystreiken

Parat24: Streikende piloter fikk oppfrisket historien om kampen for balanse mellom arbeidstid, fritid og hvile.

Les mer...

Tildelte 14 millioner innovasjonskroner til 35 prosjekter

[Regional innovasjon] Mens antall søknader økte kraftig, ble pengesekken redusert med en tredel.  Dette var situasjonen da Oslo kommune og Akershus fylkeskommune skulle dele ut 14 millioner kroner i det regionale innvasjonsprogrammet RIP.

Les mer...

:STABEIS: “Å etablere et selskap tar alltid lengre tid enn man tror, uten å være en stabeis kommer man ikke i mål.“

På et tidspunkt for ikke altfor lenge siden begynte Stian Rustad å oppleve at det er lettere å få andre med seg på nye ideer. Han er "OBM-stabeis 2018", og han vet godt hvordan det er når ingen tror på forretningsideen.  Stabeis-egenskapen har vært helt avgjørende, sier han. 

Les mer...

Nyheter Finansfokus No 2 - 2018

 

Innvandrere diskrimineres i finansnæringen - Finansfokus

Tekst: Amalie Solnørdal Nærø og Sverre Bjørnholt. Diskrimineringen dokumenteres av Finasfokus i sitt siste magasin. Kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge kommenterer uttalelsene om diskriminering slik: - Om det eksisterer noen bevisst diskriminering kan jeg ikke dokumentere. Men jeg blir overrasket dersom diskriminering er representativt i bransjen.

Les mer...

Oslo-bedrifter skal erobre verden med blokkjeder

I skyggen av spekulasjonene i kryptovalutaer, vokser det opp en klynge av nye Oslo-selskaper som utvikler løsninger der blokkjeder er kjernen, fra formelle anvendelser som aksjeeierbok til lek og moro i avanserte spill.

Les mer...

Påskelanserer ny drosje-app som utfordrer Uber

Usman Saleem lanserer drosjeappen Prai i påsken.  Visjonen er at appen skal overta der Uber slapp høsten 2017.

Les mer...